We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Sektörel Haberler AVRUPA’NIN EN BÜYÜK DANS FESTİVALİ BODRUM’DA

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK DANS FESTİVALİ BODRUM’DA

Bu yıl 15’incisi düzenlenecek Uluslararası Bodrum Festivali 20 Mayıs tarihinde start alacak.

FLAMENCA-SUITE

Avrupa festivaller listesinde en üst sıralarda yer alan “Uluslararası Bodrum Dans Festivali” farklı ülkelerden gelecek 2 bin dansçıyı, 15 bin izleyici ile buluşturmayı hedefliyor. 20-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında Bodrum’da gerçekleşecek “15. Uluslararası Bodrum Dans Festivali” UNESCO kültürel etkinlikler listesine giren ülkemizdeki ender organizasyonlar arasında yer alıyor. Festival kortej yürüyüşleri, sokak gösterileri, yabancı ülke gösterileri, Latin Dans yarışmaları, dans konulu ödüllü fotoğraf yarışmaları ve konseptli dans partileri eşliğinde Bodrum sokaklarında ve meydanlarda gerçekleşecek tüm gösteriler halka açık ve ücretsiz olacak.

30 farklı ülkeden gönüllü gençler, 14 ülkeden 16 farklı dans grubu, ülkemizdeki dans kulüpleri, halk oyunları dernekleri, okulların dans toplulukları ve dans sporu yarışmacılarından oluşan 2 bin dansçı tarafından 500’den fazla koreografi sergilenecek. 30 ülkenin birlikte hazırlayacakları dans gösterisinin de yer alacağı festivalde, Bodrum sokaklarında konvoy uzunluğu 2 km’yi bulan kostümlü ve müzikli festival yürüyüşü yapılacak.

15’inci Uluslararası Bodrum Dans Festivali, binlerce dansçının yanı sıra ülkemizdeki birçok fotoğraf kulübünü de Bodrum’da buluşturuyor. Festival programında yer alan etkinlikler, her biri ayrı bir yarışma konusu olarak ödüllü fotoğraf yarışmasına ev sahipliği yapacak. Her kategoride ilk üçe giren fotoğraf sahiplerine plaket, katılım belgesi, para ödülü ve özel ödüller veriliyor. Dereceye giren ve komite tarafından sergilenmeye değer görülen eserlerden oluşacak fotoğraf sergisi, bir ay boyunca ziyaretçilere açık kalacak.

Festivalin Unesco Logosu taşımaya hak kazanmasının yanında en önemli özelliklerinden bir diğeri de Avrupa tarihinde ilk kez 30 ülkenin bir araya gelerek hazırlayacağı ilk festival olması geliyor. AB Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının destekleri ile gerçekleşen proje kapsamında Almanya, Azerbaycan, Belarus, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Ermenistan, Estonya, Fransa, Gürcistan, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, Karadağ, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Moldova, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Slovenya, Slovakya, Ukrayna ve Yunanistan’dan seçilen 30 gönüllü, festivalden bir ay önce Bodrum’a gelerek festivalin hazırlığında görev alacaklar.

Festival ürünlerinin hazırlanması, tanıtma çalışmalarının yürütülmesi, program ayrıntılarının tamamlanması, ülkelerin karşılanması, programın uygulanması gibi birçok konuda festival ekibine yardımcı olacak olan 23 Avrupa ülkesinden gelecek gönüllüler, Letonyalı koreograf Diana Garanca eşliğinde hazırlanacak festival açılış koreografisinde de dansçı olarak yer alacaklar.

AB Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Valiliği, Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi, Türkiye Dans Sporları Federasyonu, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü.

Yorum Yaz